Darreres notícies

Veure totes

04/11/2017

Gaudeix el parc natural de Cadí-Moixeró des d’una casa de colònies o alberg!

Gaudeix el parc natural de Cadí-Moixeró des d’una casa de colònies o alberg!
Amb 41.000 hectàrees, el Parc Natural del Cadí-Moixeró és el segon més gran de Catalunya i fa 31 anys que es va protegir. De punta a punta, són 30km i forma part de 3 comarques diferents: Alt Urgell, Berguedà i la Cerdanya.

El fet que sigui tant gran fa que hi puguem trobar espècies de flora i fauna molt variades, des d’algunes típicament mediterrànies fins a algunes més típicament centreeuropees. La muntanya que més representa el parc per la seva fama és el massís del Pedraforca, però podem descobrir molts altres racons i es poden fer moltes altres rutes que us descobrim a continuació:


RUTA 1: ELS EMPEDRATS I EL BULLIDOR DE LA LLET

Es tracta d’unes fonts d’aigua natural que sorgeixen d’en mig de les roques i que broten amb força formant una escuma blanca, d’aquí el nom de Bullidor de la Llet. Es recomana fer la ruta a l’estiu, moment en que brota l’aigua de la primavera i es pot gaudir de la frescor.

Si es vol seguir més amunt,best replica watches s’arriba a un camí que es va fent estret i s’acaba passant pels Empedrats, unes impressionants parets rocalloses. Si caminem una hora arribarem a gaudir d’una cascada, l’única d’aquestes característiques dins el parc.

Enllaç casa de colònies d'es d'on fer la ruta

 

RUTA 2: COLL DE PAL

S’hi pot arribar en cotxe després de 14km de pujada des de Bagà. La carretera permet veure com varia la vegetació al llarg de les diferents alçades, fins arribar als 2070 metres, moment en que s’acaba la carretera.

Les vistes que s’hi poden trobar són espectaculars i permeten veure les Pedraforca i el Cadí i  fins i tot Montserrat en els dies més clars. A dalt de tot trobarem uns búnquers militars que eren nius de metralladora que formaven part de la línia de defensa dels Pirineus. Aquest es van construir per evitar que els aliats, un cop haguessin guanyat la 2a guerra mundial a l’Alemanya de Hitler, s’atrevissin a envair l’Espanya franquista.

 

RUTA 3: RUTA DEL TRENCAPINYES

Anomenada així per l’ocell que habita el bosc per on transcorre la ruta. Aquest ocell té la capacitat d’obrir els pinyons de les pinyes de pi negre amb el seu bec corbat.

Es tracta d’una ruta familiar, amb molt poc desnivell i adaptada a gent amb discapacitat, inclús amb passarel·les en alguns punts de la ruta.


Informació extreta del programa Divendres 27/11/2016 de TV3