Què cal saber

Us volem fer arribar una petita guia sobre alguns dels conceptes que apareixen a la web, per fer-la així més entenedora i per a que realitzeu cerques més efectives.

COMARQUES

Triacasadecolonies mapa comarques de catalunya

TIPUS

Casa de colònies
Casa destinada a l'allotjament i la manutenció de grups, especialment d'infants i joves, que disposa també d'instal·lacions per a fer activitats educatives i lúdiques. A diferència d’una casa rural, es dorm (generalment) en lliteres i, tot i servir àpats, s’acostuma a parar un mateix la taula.

Alberg
Establiment que té com a funció donar allotjament a algú. Molts d’aquests són públics, tot i que també n’hi ha de privats. Cada cop han anat augmentant la seva oferta de serveis, fet que ha provocat que s’usin, en alguns casos, com cases de colònies. Molts albergs estan situats en mig de ciutats com Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, entre d’altres, fet que no és gens usual en cases de colònies.

Aula Natura
Les aules natures són cases de colònies que ofereixen equipaments adequats per al treball didàctic amb infants i joves en el coneixement del medi natural i en l'educació ambiental. Aquests centres estan equipats per formar en referència la conservació de l’entorn, la divulgació científica de les espècies de flora i fauna autòctones...

Granja Escola
Les granges escola són cases de colònies que ofereixen equipaments adequats per al treball didàctic amb infants i joves en tècniques agràries i ramaderes. Els visitants es poden familiaritzar amb l’hort i els animals que es crien a les granges i també veuen l’origen dels aliments que es troben normalment a taula.

Refugi
Com el nom bé indica, és un lloc on es busca refugiar-se de l’exterior. Són establiments més aviat senzills (tot i que amb els darrers anys alguns s’han anat sofisticant), situats en llocs de pas i de ruta, ideals per descobrir l’entorn natural del que solen estar envoltats. N’hi ha que són públics i altres són privats. Alguns estan situats a gran alçada (fins a 2.600 metres sobre el nivell del mar).

EXCLUSIVITAT

El concepte exclusivitat fa referència a la possibilitat de tancar l’establiment només per un grup durant uns dies. Les cases de colònies i la resta d’establiments acostumen a donar aquesta opció, però normalment posen condicions, com per exemple ocupar un mínim de places. Podeu trobar les condicions dels diferents establiments al final de la fitxa detallada, a l’apartat “informació”.

PENSIÓ COMPLETA / DRET A CUINA

En els establiments podem trobar diferents serveis de manutenció. Quan una casa ens ofereix pensió complerta ens està oferint: esmorzar, dinar i sopar (i per a grups d’infants s’acostuma a donar també berenar). Dret a cuina significa que no ens donen cap àpat, però sí que ens ofereixen espai i, generalment, estris bàsics per cuinar.

CATEGORIES DE PREUS

A la web podeu observar 5 categories de preus. Els establiments marcats amb una moneda són aquells que tenen preus més baixos, mentre que els marcats amb 5 monedes, tenen els preus més alts, comparats amb els altres establiments del sector.